BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 29 June 2011

Antare Nasihat2 Heliza Helmi yang aimi suke :')

Allahumma Soyyiban Nafi'aa. Ya Allah turunkanlah hujan yang bermanfaat..:) Antara doa yg tidak ditolak ialah doa ketika hujan.. :)

‎8 ways to earn evn aftr death.1) Gve a copy of the Qur'an to smeone.Evry time thy read from it,U gain. 2) Donate a wheelchair to hospital.Each time a sick prs0n uses it,U gain.3)Teach s0meone to recite dua(pryer).4)Share a Quranic CD/ link to a Quranic vdeo/wbste.5)Participate in building a Masjid.6) Place a wter cooler in a public place.7) Plant tree.U gain whnever person or animal sits in its shade or eats from it

Tanyalah Ustaz:Kalau dijemput ke walimatul urus, dan pada ketika itu kita berpuasa Qada/Sunat,Yang mana perlu diutamakan, Puasa qada/sunat atau tidak perlu berpuasa? Jawapan:Rancanglah awal2 sebab biasanya jemputan kita dapat awal kan, tapi kalau last minit dapat jemputan, Kita perlu menghadiri majlis kawin itu dan boleh teruskan berpuasa. Mintaklah tapau skit makanan utk buka puasa tu..:)

Ha, cepat salin..
Isnin-Putih
Selasa-Pink/Purple
Rabu-Biru
Khamis-Kuning/Orange
Jumaat-Hijau
Sabtu-Merah
Ahad-Hitam

Byangkan kita dipanggil pulang oleh Allah malam ini. Lupakan semua kejahatan manusia & kebaikan kita, tetapi ingat kebaikan manusia lain pada kita dan kesilapan kita pada orang, dan ampunkan semua orang dan minta ampun pada Allah sebelum kita memejamkn mata kita malam ini. Saya minta maaf dengan anda semua kalau ada salah dan silap saye, Lailassa'adah..:)

Mendidik orang lain mudah, tapi nak mendidik diri agar menjauhi rasa marah, prasangka, dengki dsb ,Aduhai diri, bilakah kau akan berubah, apakh bila mendekati wkt kau dipanggil dgn gelaran Allahyarham kelak ? Doakan lah utk kami, wahai sahabat2 yg dikasihi krnNya ?[Ustaz Zahazan] ..

Allah ambil manusia paling derita dlm dunia dan dimsukkan skjp di syurga dan ditanya pernahkah kamu merasa derita?Dia jawab"Aku xpernah rasa derita.(Derita spjg hidup didunia terus dia lupa bila masuk ke SYURGA). Lihat bagaimana dia lupa derita seluruh hidup dunia bila merasa sekejap syurga di akhirat, begitu juga manusia yang nikmat di dunia lupa nikmat apabila dimasuk sekejap di neraka..

Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah.. Amalan zikir harian Imam Ghazzali pada hari jumaat ialah "Ya ALLAH" 1000 kali.. Marilah berzikir.. xcapai 1000x xpe.. yang penting ade dari x ada.. kan.. kan..:D

No comments:

Post a Comment